Verdachte aangehouden in het onderzoek naar overleden Mike Venema

Verdachte aangehouden in het onderzoek naar overleden Mike Venema

Geplaatst op 28 mei 2024, om 16:15 uur

ROTTERDAM – De politie heeft op dinsdag 28 mei in een woning in Rotterdam een 26-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Mike Venema die op vrijdag 5 juli 2019 op de bodem van de Caribische Zee in een pick-up werd aangetroffen.

De 53-jarige Mike woonde voor zijn vermissing in een appartement op de Anasaweg op Curaçao, maar verbleef voor zijn vermissing enige tijd in een woning op Jan Sofat (resort). Na uitgebreid onderzoek gaat de politie uit van een misdrijf. Na overleg met de autoriteiten van Curaçao is besloten dat er gezamenlijk onderzoek wordt gedaan.

Uitgebreid onderzoek
De aanhouding is het resultaat van een langdurig onderzoek in nauwe samenwerking met de politie van Curaçao. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden in deze zaak niet uitgesloten.

Media-aandacht
In de opsporingsprogramma’s Team West, Opsporing Verzocht en via sociale media is aandacht gevraagd voor deze zaak. Ook heeft de Peter R. de Vries Foundation aandacht gevraagd voor deze zaak en een beloning uitgeloofd. Na deze oproepen kreeg de politie meerdere tips.