Agent schiet 24-jarige vrouw dood bij dreigende situatie

Agent schiet 24-jarige vrouw dood bij dreigende situatie

Geplaatst op 27 mei 2024, om 10:27 uur

GRONINGEN – In de nacht van zondag op maandag, rond 00:30 uur, heeft een schietincident plaatsgevonden aan de Helperzoom in Groningen, waarbij een 24-jarige vrouw uit Groningen is overleden.

De politie ontving een melding van een dreigende situatie in een woning aan de Helperzoom. Toen agenten ter plaatse kwamen, ontstond een situatie waarbij één agent zich genoodzaakt voelde te schieten. De vrouw raakte daarbij zwaargewond en overleed kort daarna.

De betrokken agenten raakten niet gewond en zijn opgevangen op het politiebureau, waar team collegiale ondersteuning is ingeschakeld. Op de plaats van het incident is uitgebreid onderzoek verricht. Omdat de politie heeft geschoten, is de Rijksrecherche op de hoogte gebracht en zal zij het incident onderzoeken. In alle gevallen van vuurwapengebruik door politiefunctionarissen met letsel of dood tot gevolg, voert de Rijksrecherche, een opsporingsdienst van het Openbaar Ministerie, het onderzoek uit.

Foto’s: NoorderNieuws