Taxichauffeur (26) aangehouden voor inrijden op dragqueen tijdens Pride

Taxichauffeur (26) aangehouden voor inrijden op dragqueen tijdens Pride

Geplaatst op 24 mei 2024, om 13:59 uur

AMSTERDAM – De politie heeft in het onderzoek naar een poging tot zware mishandeling van een dragqueen en diens partner een 26-jarige Amsterdammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nacht van zondag 6 op maandag 7 augustus 2023 na een woordenwisseling op de Vijzelstraat op de slachtoffers te zijn ingereden.

Die bewuste nacht wilden de dragqueen en diens partner een taxi naar huis nemen, maar de taxichauffeur weigerde het koppel te vervoeren. Na een discussie zou de taxi achteruit zijn gereden en vervolgens accelererend op de slachtoffers zijn ingereden. Bij het wegspringen door de dragqueen en haar partner zou de auto haar hebben geschampt, maar gelukkig raakte niemand gewond. Dit neemt echter niet weg dat dit enorm veel impact heeft gehad op de slachtoffers en de queer-community.

Aanhouding

De verdachte kwam na het incident in beeld dankzij verklaringen van omstanders. Hij kon uiteindelijk op 10 april 2024 worden aangehouden. Na zijn verhoor is de verdachte heengezonden. De officier van justitie neemt op een later moment een vervolgingsbeslissing in de zaak.