Politie zoekt explosievenlegger met brandwonden aan handen

Politie zoekt explosievenlegger met brandwonden aan handen

Geplaatst op 24 mei 2024, om 13:24 uur

ROTTERDAM – In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 2:50 uur, is een explosief ontploft bij een woning aan de 1e Carnissestraat in Rotterdam. Bij de explosie is een scooter, die verderop geparkeerd stond, in brand gevlogen en volledig uitgebrand. Op beelden van het incident is te zien dat de dader wegrent, terwijl zijn handen vlam vatten. De politie is nog op zoek naar de dader.

Dit incident bevestigt de waarschuwing van de politie: ook voor degenen die deze explosies uitvoeren, is er een groot risico op letsel. De vaak geïmproviseerde explosieven zijn levensgevaarlijk. De politie heeft ziekenhuizen in de omgeving gevraagd of er iemand met soortgelijk letsel is binnengekomen, maar de dader lijkt zich niet gemeld te hebben.

In de nacht van zondag 19 mei op maandag 20 mei vond er ook een explosie plaats in de 1e Carnissestraat. De politie onderzoekt beide zaken.