FIOD valt huis binnen van PVV-senator

FIOD valt huis binnen van PVV-senator

Geplaatst op 24 mei 2024, om 12:28 uur

ARCEN – Vrijdagochtend hebben medewerkers van de opsporingsdienst FIOD een inval gedaan bij PVV-senator en voormalig verkenner Gom van Strien in Arcen, meldt NRC. De inval houdt verband met een aangifte tegen hem wegens omkoping en oplichting die vorig jaar werd gedaan.

Rond 7:50 uur arriveerden de medewerkers van de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst bij het afgelegen huis van Van Strien, dicht bij de Duitse grens. Vanaf de weg was zichtbaar hoe Van Strien in overleg stond met twee opsporingsambtenaren, terwijl anderen verhuisdozen naar binnen brachten. Een uur later kwam een van de medewerkers naar buiten met een doos vol documenten. Een woordvoerder van het Functioneel Parket bevestigde dat er vrijdagochtend doorzoekingen zijn uitgevoerd in verband met een ‘lopend onderzoek’ naar aanleiding van een aangifte door de Universiteit Utrecht. Voorlopig zijn er geen arrestaties verricht, aldus de woordvoerder.

Gom van Strien was eerder algemeen directeur van Utrecht Holdings, een dochteronderneming van de Universiteit Utrecht. De universiteit heeft aangifte tegen hem gedaan wegens onder andere omkoping.

Foto’s: Orange Media