Wandelaars vinden drenkeling in kanaal, traumaheli geland

Wandelaars vinden drenkeling in kanaal, traumaheli geland

Geplaatst op 21 mei 2024, om 20:44 uur

DONGEN – In Dongen is vanavond iemand in het Wilhelminakanaal beland, nabij de kruising van Kanaaldijk-Noord en Doelstraat. Rond half acht zagen een man en een vrouw, die hun hond uitlieten, de drenkeling en sloegen direct alarm.

Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving kwamen in actie, en een duikersteam uit Breda haalde de persoon uit het water. De reanimatie begon onmiddellijk aan de kant van het kanaal, meldt Omroep Brabant. Naast de brandweer verleenden ook de politie en een medisch team van de traumahelikopter hulp.

Drie ambulances kwamen eveneens ter plaatse. Het is nog onbekend hoe het met de persoon gaat.

Foto’s: Jeroen Stuve