Uitslaande brand in vrijstaande woning zorgt voor veel schade

Uitslaande brand in vrijstaande woning zorgt voor veel schade

Geplaatst op 20 mei 2024, om 08:26 uur

NIJEHOLTPADE – De brandweer is in de nacht van Zondag op Maandag om 00:30 uitgerukt voor een woningbrand aan de Binnenweg in Nijeholtpade. Bij aankomst sloegen de vlammen al meters boven het dak uit. Omdat bij de eerste verkenning niet duidelijk was of er nog personen aanwezig waren liet de brandweer van Oldeberkoop een tweede tankautospuit uitrukken. Post Noordwolde en een hoogwerker uit Heerenveen kwamen ook ter plaatse.

Uiteindelijk bleek er niemand meer in de woning te zijn en heeft de brandweer ingezet op een buitenaanval. Lange tijd leek dit goed te gaan maar na een tijdje laaide het vuur ineens weer flink op. Opnieuw sloegen de vlammen uit het dak en is de brandweer opnieuw begonnen met blussen. Dit was een lastige klus omdat de brandweer niet bij de vuurhaard kon komen.

Vanuit de Hoogwerker is een gat in het dak gezaagd en kon de ingebouwde kledingkast die nog stond te branden worden afgeblust.

De brandweer is nog lange tijd bezig geweest met blus en sloopwerkzaamheden en Salvage heeft het incident overgenomen om de bewoners te ondersteunen.

Foto’s: Evan Kooista / NoorderNieuws