Twee straatroven gepleegd door jongeren met bivakmutsen

Twee straatroven gepleegd door jongeren met bivakmutsen

Geplaatst op 20 mei 2024, om 10:35 uur

BREDA – Meerdere jongeren beroofden in de nacht van zondag 19 mei op maandag 20 mei een man in de Nieuwe Ginnekenstraat en even later een vrouw in de Adriaan van Bergenstraat. Beide slachtoffer moesten onder bedreiging van een mes hun waardevolle spullen afgeven. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Het eerste slachtoffer, een 21-jarige man uit Breda, liep rond 03.45 uur door de Nieuwe Ginnekenstraat. Ineens kwamen er ongeveer vijf jongeren op hem af. Zij droegen allemaal een trainingspak en een bivakmuts. Onder bedreiging van een mes moest hij zijn draadloze oordopjes afgeven. Dit deed hij, zodat ze hem verder met rust lieten. De daders renden vervolgens weg in de richting van het centrum.

Tweede slachtoffer
Even later, rond 04.30 uur, belde een 27-jarge vrouw uit Breda de politie. Ook zij bleek te zijn beroofd door een aantal jongeren in een trainingspak met bivakmutsen over hun hoofd. Dit gebeurde in de Adriaan van Bergenstraat. De daders kwamen vanaf de Hoge brug gelopen. Onder bedreiging van een mes heeft zij haar geld af moeten geven. Ook na deze beroving renden de daders weg in de richting van het centrum.