Minderjarigen Melden Zich Voor Mishandeling van Martin (73)

Minderjarigen Melden Zich Voor Mishandeling van Martin (73)

Geplaatst op 20 mei 2024, om 17:13 uur

SINT WILLEBRORD – Zondag hebben drie minderjarigen zich vrijwillig gemeld bij de politie in verband met de mishandeling van de 73-jarige Martin van Wees uit Sint Willebrord. De 40-jarige verdachte die eerder op donderdag werd aangehouden, is inmiddels vrijgelaten, maar zal later voor de rechter moeten verschijnen. De politie sluit niet uit dat er nog meer meldingen zullen volgen.

Volgens een politiewoordvoerder hebben de drie jongeren zich vrijwillig gemeld. Na verhoor zijn zij weer vrijgelaten, maar blijven verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling en zullen zich later in de rechtszaal moeten verantwoorden.

De exacte rol van de jongens is nog niet bekend, maar volgens de politie is het aannemelijk dat zij betrokken waren bij de mishandeling; anders zouden ze zich waarschijnlijk niet hebben gemeld. De politie vermoedt dat er nog meer mensen zullen opduiken, waaronder belangrijke getuigen die mogelijk op afstand hebben toegekeken.

Het incident vond plaats op zondag 12 mei, toen Martin van Wees zijn hond uitliet in het processiepark in Sint Willebrord. Hij werd aangevallen door meer dan tien jongeren en een vader nadat hij hen had aangesproken op hun gedrag. Eerder hadden de jongeren ook een vrouw lastiggevallen terwijl ze met scooters en fatbikes door het park reden.

Van Wees werd geschopt en geslagen door de groep, waarbij hij zo ernstig gewond raakte dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Een video van de mishandeling circuleerde al snel op sociale media.