Tas met 370.000 euro contant geld gevonden in auto

Tas met 370.000 euro contant geld gevonden in auto

Geplaatst op 18 mei 2024, om 09:33 uur

DEN HAAG – Bij een verkeerscontrole op de Laan van Ypenburg in Den Haag hebben de politie en de Douane een tas met een grote som geld gevonden. De tas lag in een auto die door een motoragent naar de controleplek werd geleid.

Medewerkers van de Douane zagen allerlei pakjes sigaretten in de auto liggen, waarna de auto volledig werd doorzocht. Op de grond achter de bestuurdersstoel werd een plastic tas gevonden. Bij het openen van de tas bleek deze vol te zitten met eurobiljetten, met een totaalbedrag van meer dan 370.000 euro.

De drie inzittenden van de auto zijn aangehouden op verdenking van witwassen. Het geldbedrag is door de politie in beslag genomen.