Militair voertuig beklad uit woede tegen komst AZC

Militair voertuig beklad uit woede tegen komst AZC

Geplaatst op 17 mei 2024, om 13:12 uur

NIEUW MILLINGEN – Een legervoertuig van de Mariniers die al jaren symbool staat op de rotonde bij Nieuw Millingen is beklad vanwege de komst van het AZC.

Afgelopen week werd bekend dat op een stuk grond van Defensie in Nieuw Milligen mogelijk een noodopvang van asielzoekers komt. Als dat doorgaat komen er maximaal 500 mensen tijdelijk te wonen. In eerste instantie ging een aantal van 1500 personen rond, maar dat vindt de gemeente Apeldoorn bij nader inzien te fors.

De gemeente Apeldoorn kijkt mee met het COA en stelt ook voorwaarden. Die gaan bijvoorbeeld over veilig verkeer, onderwijs en gebruik van andere voorzieningen. Omdat Garderen dichtbij ligt, is ook gemeente Barneveld hierbij betrokken. Na een gesprek met vertegenwoordigers uit Uddel en Garderen is, na overleg tussen beide burgemeesters de conclusie getrokken dat die opvang te veel gevraagd is voor 1500 personen.

Wie er precies verantwoordelijk is voor de bekladding is niet bekend. Wel staan er leuzen op het voertuig van AZC = oorlog en AZC Nee.

Foto’s: William Harthoorn / Persbureau Heitink