Hond redt bewoners van woningbrand

Hond redt bewoners van woningbrand

Geplaatst op 17 mei 2024, om 05:41 uur

OISTERWIJK – Vrijdagnacht omstreeks 03:00 uur heeft een hond de bewoners van een woning aan de Wim van Baaststraat gewekt door te blaffen, nog voordat de rookmelders in de woning afgingen. Er bleek een flinke brand in de keuken te woeden, waarbij de afzuigkap in brand stond.

De bewoners vluchtten onmiddellijk naar buiten en wachtten op de komst van de brandweer. Politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. De brandweer begon direct met bluswerkzaamheden en legde de brandende afzuigkap in de tuin om deze daar verder af te blussen.

De woning stond vol met dikke, zwarte rook die uit elk raam naar buiten kwam. De bewoners, met roetzwarten gezichten, werden ter plaatse door de ambulancedienst gecontroleerd. Gelukkig raakte niemand ernstig gewond. De hond, die de bewoners tijdig had gewaarschuwd, liep een zwarte snoet op van het roet. De bewoners waren hem enorm dankbaar en gaven hem ter plaatse veel aandacht en knuffels.

De brandweer heeft de keuken grondig nageblust. Helaas is de woning voorlopig onbewoonbaar door de schade die de brand en de rook hebben aangericht. Stichting Salvage komt ter plaatse om de bewoners te ondersteunen en verdere hulp te bieden.

De vermoedelijke oorzaak van de brand is kortsluiting in de afzuigkap.

Foto’s: Toby de Kort