38 uithalers en één vrachtwagenchauffeur aangehouden op de Maasvlakte

38 uithalers en één vrachtwagenchauffeur aangehouden op de Maasvlakte

Geplaatst op 17 mei 2024, om 15:15 uur

MAASVLAKTE – Afgelopen zeven dagen zijn er op verschillende locaties op de Maasvlakte 38 aanhoudingen verricht. Het gaat om 37 uithalers, waarvan dertien minderjarigen. Onder hen zelfs vier jongens van 15 jaar oud. Verder variëren de leeftijden tussen 15 en 33 jaar en komen zij o.a. uit Alkmaar, Rijssen, Zoetermeer, Alphen aan de Rijn, Ridderkerk, Hoogvliet en Rotterdam. Zij worden ervan verdacht van handel in verdovende middelen.

De zeehavenpolitie heeft naar aanleiding van deze hoeveelheid uithalers een controle uitgevoerd op de Maasvlakte. De controle vond plaats van donderdagmiddag 16 mei tot vrijdagochtend 17 mei. Tijdens deze controle werd op een bedrijventerrein een vrachtwagen met verdovende middelen aangetroffen. De vrachtwagenchauffeur, een man van 61 uit Vinkeveen, is ook aangehouden.