UPDATE: Motorrijder (30) met pistool die dwars door voordeur reed meldt zich

UPDATE: Motorrijder (30) met pistool die dwars door voordeur reed meldt zich

Geplaatst op 16 mei 2024, om 08:15 uur

HELMOND – De man die donderdagochtend op een motor en met een vuurwapen een huis in Helmond binnenreed, is opgepakt. De 30-jarige Helmonder heeft zichzelf gemeld bij de politie.

In de nacht van woensdag op donderdag reed de motorrijder met een vuurwapen de hal van een woning aan de Van den Dungenstraat binnen. De bewoners merkten op dat de man een wapen in zijn broeksband had en alarmeerden de politie. Kort voordat de man rond 05:00 uur het huis binnenreed, zagen omstanders hem schieten op een auto in dezelfde straat, waarbij meerdere ramen sneuvelden. De bewoners bleven ongedeerd, terwijl de motor in de hal achterbleef.

De reden waarom de motorrijder de woning binnenreed, blijft onduidelijk voor de politie. Na het incident vluchtte de bestuurder te voet richting het Weverspark. De politie beschikt over camerabeelden. De straat was afgezet voor nader onderzoek. De forensische opsporing en de recherche doen onderzoek in de straat en in de woningen. De politie vraagt mensen met meer informatie zich te melden en ondervraagt buurtbewoners over mogelijke ruzies in de omgeving. In de zoektocht naar de motorrijder is dezelfde ochtend een arrestatieteam een huis binnengevallen.

Foto’s: Dave Hendriks