Grote uitslaande brand in rijtjeswoning, bewoners ongedeerd

Grote uitslaande brand in rijtjeswoning, bewoners ongedeerd

Geplaatst op 16 mei 2024, om 18:07 uur

APELDOORN – Donderdagmiddag is de brandweer massaal uitgerukt voor een uitslaande dakbrand aan de van Hogendorpstraat in Apeldoorn.

De brand in het dak van een tussenwoning escaleerde snel tot een grote brand, waardoor veel brandweermateriaal werd ingezet. Volgens de Veiligheidsregio Noord en Oost-Gelderland zijn de bewoners van de getroffen woning ongedeerd gebleven. Als voorzorgsmaatregel zijn meerdere naburige woningen ontruimd. De brand is overgeslagen naar een aangrenzende zolder, waaruit parkieten gered konden worden.

De brandweer zet zich zowel van binnenuit als van buitenaf in om het vuur te bestrijden. Tijdens de inzet raakte een brandweerman gewond aan zijn knie. Hij is door ambulancepersoneel behandeld en uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De brand is nog niet onder controle.

Foto’s: Persbureau Heitink