Grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf mogelijk door batterij

Grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf mogelijk door batterij

Geplaatst op 15 mei 2024, om 07:48 uur

HUISSEN – In de nacht van dinsdag op woensdag brak er een grote brand uit in de storthal van Van Dalen Infra en Milieu, gelegen aan de Veilingweg in Huissen.

De brandmelding kwam binnen rond 3.15 uur, waarna een medewerker van het bedrijf de brandweer toegang verleende. Rond 6.00 uur begon de brandweer met het naar buiten brengen van het afval. De vermoedelijke oorzaak van de brand is een afgedankte batterij die vlam vatte. De brandweer verklaarde al snel dat het om een grote brand ging en tegen 11.00 uur was het vuur onder controle.

Brandweereenheden uit Huissen, Bemmel en Arnhem waren aanwezig, en voor voldoende bluswater werd er een grote waterleiding aangelegd vanuit de Linge via de Handelstraat naar de locatie van de brand. Het incident vond plaats in een grote hal. Na het blussen werd de hal geleegd met behulp van grote shovels, waarbij het uitgereden afval buiten de hal opnieuw werd nageblust vanuit een hoogwerker en door brandweerlieden met een brandslang.

De rook verspreidde zich in de richting van Angeren en Doornenburg.

Foto’s: Persbureau Heitink