Dronken automobilist botst achterop tractor, vrouw gewond

Dronken automobilist botst achterop tractor, vrouw gewond

Geplaatst op 15 mei 2024, om 08:25 uur

EDERVEEN – Dinsdagavond rond 23:00 uur raakte een vrouw gewond op de Renswoudseweg N224 toen de auto waarin zij als passagier zat, met hoge snelheid achterop een afslaande trekker botste.

Buurtbewoners meldden dat de auto, waarin een man en vrouw zaten, opvallend hard reed. Zowel de bestuurder van de trekker als de bestuurder van de auto, die onder invloed bleek te zijn, kwamen zonder verwondingen uit het ongeval. De vrouw werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, en de mannelijke automobilist werd na een korte behandeling door het ambulancepersoneel aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De botsing veroorzaakte aanzienlijke schade aan zowel de auto als de achter de trekker gekoppelde frees machine. De ravage op de N224 was groot.

Buurtbewoners uiten hun zorgen over de veiligheid op deze weg tussen Ederveen en Renswoude, waar vaak te hard wordt gereden. In maart dit jaar resulteerde dit nog in een tragisch ongeval waarbij een 22-jarige fietser om het leven kwam.

Foto’s: William Harthoorn / Persbureau Heitink