17-jarige aangehouden voor overval restaurant

17-jarige aangehouden voor overval restaurant

Geplaatst op 15 mei 2024, om 12:43 uur

HOOGLANDERVEEN – Op dinsdag arresteerde de politie een 17-jarige jongen uit Amersfoort, die verdacht wordt van betrokkenheid bij een overval op een restaurant aan de Maalderij op 3 april.

Die woensdagavond ontving de meldkamer een bericht over een overval op dit restaurant. De politie arriveerde snel ter plaatse, maar de dader was al gevlucht. Ze troffen twee medewerkers aan die verwondingen aan hun gezicht hadden. Volgens de slachtoffers was een jongeman het restaurant binnengekomen, liep direct naar de balie met een wapen, en bedreigde het personeel terwijl hij geld eiste. Hij sloeg hen ook in het gezicht om zijn eisen kracht bij te zetten. Na ontvangst van het geld, vluchtte hij onmiddellijk.

Na een uitgebreid onderzoek naar de gewapende overval arresteerde de politie op 9 april een 17-jarige jongen uit Nijkerkerveen. Het onderzoek wees uit dat deze jongen mogelijk niet alleen handelde. Dit leidde tot de arrestatie van de jongen uit Amersfoort op 14 mei, die buiten heterdaad in zijn woning werd aangehouden. De politie onderzoekt zijn rol en betrokkenheid bij de overval verder. Ook zijn digitale apparatuur is in beslag genomen voor onderzoek.