Hoogbejaarde man (90) zwaargewond door aanrijding met trein

Hoogbejaarde man (90) zwaargewond door aanrijding met trein

Geplaatst op 13 mei 2024, om 15:59 uur

VUGHT – Een 90-jarige man uit Vught is maandagmiddag kort voor 14:00 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een trein bij de spoorwegovergang aan de Helvoirtseweg in Vught.

De man, die probeerde het spoor over te steken toen de slagbomen sloten, raakte vermoedelijk in paniek en kon niet tijdig het spoor verlaten. Hij werd door de trein geschept en tegen een betonblok geworpen, maar was bij kennis toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd voor verder onderzoek. Volgens getuigen stond de man al enige tijd op het spoor. Diverse hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse, de omgeving werd afgezet, en de politie startte een onderzoek naar de exacte toedracht. NS-medewerkers waren volop aanwezig en het incident trok veel bekijks.

Ondanks een initiële verwachting dat treinverkeer tot 17:15 uur gestremd zou zijn, hervatte dit al rond 15:00 uur. De machinist werd na het ongeval vervangen en opgevangen door collega’s, en het incident veroorzaakte aanzienlijke verkeershinder.

Foto’s: Bart Meesters