Duits plezierjacht komt in aanvaring met krib en raakt flink beschadigd

Duits plezierjacht komt in aanvaring met krib en raakt flink beschadigd

Geplaatst op 12 mei 2024, om 08:19 uur

TOLKAMER – In de vroege uurtjes van zondag 12 mei is een Duits plezierjacht betrokken geraakt bij een ongeluk op de Rijn, nabij de Bijlandseweg in Tolkamer. Het incident vond plaats rond 2:00 uur toen het jacht na een aanvaring met een krib ernstig beschadigd raakte.

Direct na het incident is contact opgenomen met Rijkswaterstaat om de situatie te beoordelen en het vervolgtraject te bepalen. Gezien de complexiteit van de situatie werd besloten om de situatie overdag verder te evalueren. Naarmate de nacht vorderde, begon het jacht echter steeds meer water te maken, wat de bezorgdheid bij de drie Duitse opvarenden deed toenemen. Zij vreesden dat het schip door de sterke stroming los zou komen te liggen.

Rond 4:40 uur werd de situatie zorgwekkender en is de brandweer gealarmeerd. Na aankomst voerden zij een grondige inspectie uit en bevestigden dat het jacht ondanks de schade stabiel op de krib vastlag. De opvarenden besloten, na overleg met de hulpdiensten, aan boord te blijven terwijl Rijkswaterstaat plannen maakte om het jacht bij daglicht veilig te bergen.

Er zal nog grondig geëvalueerd moeten worden of het schip, gezien de forse schade, nog vlot getrokken kan worden, of dat het wellicht beter is het weg te takelen. Deze beslissing hangt af van verdere inspecties en de staat van het jacht bij daglicht.

Foto’s: Jordi Decker / Persbureau Heitink