Motorrijder crasht in bocht en gaat ervandoor zonder motor

Motorrijder crasht in bocht en gaat ervandoor zonder motor

Geplaatst op 9 mei 2024, om 23:13 uur

HERWEN – Donderdagavond om 21:45 uur werden buurtbewoners aan de Herwensedijk in Herwen opgeschrikt door een motorongeluk. Getuigen meldden dat ze eerst een motor hoorden opschakelen en hoge toeren maken, gevolgd door het geluid van slippen en een harde knal.

De bewoners snelden naar de plaats van het ongeval en troffen een motorrijder aan die de bocht in de weg had onderschat, waardoor hij hard moest remmen. De politie vermoedt dat de bestuurder voorafgaand aan het ongeval een snelheid van ongeveer 200 km/u had bereikt. Een slipspoor van zo’n 100 meter leidde naar de plek waar de motorrijder meerdere verkeersborden en een lantaarnpaal raakte.

Ondanks de ernstige schade aan de motor, was de bestuurder nog in staat om de ongevalslocatie te verlaten voordat de hulpdiensten arriveerden. Hij weigerde hulp en liet aan buurtbewoners weten later terug te komen om zijn motor op te halen. De politie zocht in de omgeving, maar kon de bestuurder niet meer vinden.

De beschadigde motor werd door de politie naar het bureau gebracht, waar de eigenaar deze kan ophalen. Gezien de hoge snelheid en de aangerichte schade is het een wonder dat de motorrijder lopend kon vertrekken.

Foto’s: Persbureau Heitink