Man (20) overmeesterd na dreigen met wapen op feest sportvereniging

Man (20) overmeesterd na dreigen met wapen op feest sportvereniging

Geplaatst op 9 mei 2024, om 12:47 uur

NIEUWDORP – De politie heeft een 20-jarige man uit Nieuwdorp gearresteerd nadat hij tijdens een feest op een sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat in Nieuwdorp betrokken was geraakt bij een vechtpartij en vervolgens dreigde met een wapen.

In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de verdachte ruzie met een andere man in het kantinegebouw, waarna de twee slaags raakten. Omstanders wisten hen uit elkaar te trekken, waarna de verdachte het terrein verliet met de dreiging dat hij zou terugkeren met een wapen. De man keerde inderdaad terug, gewapend met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Toen hij probeerde dit op de andere man te richten, werd hij door het slachtoffer overmeesterd, waarna omstanders ook ingrepen en hem vasthielden totdat de politie arriveerde. Het vermeende wapen bleek een gasdrukpistool, dat voor het oog nauwelijks van een echt vuurwapen te onderscheiden was.

De verdachte leek onder invloed van alcohol en drugs en zit nog steeds vast.