Tbs’er ‘via het dak’ ontsnapt uit kliniek in Vught

Tbs’er ‘via het dak’ ontsnapt uit kliniek in Vught

Geplaatst op 8 mei 2024, om 09:21 uur

VUGHT – Een 30-jarige tbs’er wist dinsdag te ontsnappen uit de Reinier van Arkel-kliniek in Vught, zoals door de politie aan Hart van Nederland is bevestigd. De politie zoekt actief naar de man en heeft direct na zijn ontsnapping FASTNL, het Fugitive Active Search Team van de Nederlandse politie, ingeschakeld om het onderzoek te leiden. Hoewel lokale media berichten dat hij via het dak is ontsnapt, kon een woordvoerder dit niet bevestigen.

Burgemeester Roderick van de Mortel van Vught sprak in het Brabants Dagblad zijn bezorgdheid uit over het voorval: “Ik vind het zorgwekkend dat een dergelijke ontsnapping mogelijk is, maar verder is het een landelijke aangelegenheid. Wij als gemeente zijn hier niet bij betrokken.” De reden waarom de man vastzat is niet bekendgemaakt.