Overleden man (22) bleek dakloos en sliep in container

Overleden man (22) bleek dakloos en sliep in container

Geplaatst op 8 mei 2024, om 14:28 uur

ARNHEM – De man die dinsdag in Arnhem omkwam terwijl hij in een papiercontainer sliep, was een 22-jarige dakloze. Hij werd in een perscontainer platgedrukt, waarbij hij zo ernstig gewond raakte dat ziekenhuisbehandeling geen hulp kon bieden. Toen een vuilnisman van afvalverwerker PreZero bij het legen van de container in de ophaalwagen dinsdagochtend geschreeuw hoorde, drukte hij direct op de noodknop om de machine – die de containers optilt en leegt – onmiddellijk stil te zetten.

Het tragische incident vond plaats aan Het Maisveld in Arnhem. De man raakte ernstig bekneld en liep zware verwondingen op. Een trauma-arts werd per helikopter ingevlogen, en verdere behandeling in het RadboudUMC in Nijmegen leek noodzakelijk. Helaas kon ook dat zijn leven niet redden.

De politie onderzoekt het tragische voorval, net als afvalverwerker PreZero. Woordvoerster Anthonita van Egmond verklaarde aan de Telegraaf: “Bij ons staat veiligheid altijd voorop. Of er aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig zijn, kunnen we op dit moment nog niet zeggen.”

Foto’s: Persbureau Heitink