Demonstranten UvA in Amsterdam zoeken confrontatie op met ME

Demonstranten UvA in Amsterdam zoeken confrontatie op met ME

Geplaatst op 8 mei 2024, om 17:59 uur

AMSTERDAM – De politie in Amsterdam heeft de bezetters van het UvA-terrein opgeroepen het terrein te verlaten. De blokkade bevindt zich bij een gracht, waar agenten aan de overkant enkele demonstranten met wapenstokken hebben geslagen om dat deel van de gracht vrij te maken. Ondertussen gooien de bezetters op het UvA-terrein met voorwerpen naar de politie.

Volgens de politie is de demonstratie officieel ontbonden omdat de oproep aan de demonstranten om de blokkades te verwijderen niet is opgevolgd. De shovel, die al enige tijd klaarstond, is nu ingezet. Er zijn honderden demonstranten aanwezig die leuzen als “shame on you” scanderen. Achter de barricade spuiten sommige demonstranten de Mobiele Eenheid (ME) met brandblussers nat. De politie gebruikt een waterkanon tegen de demonstranten.

Naast de shovel en de ME zijn er ongeveer twintig politiebusjes opgesteld op het Rokin, nabij het Binnengasthuisterrein waar pro-Palestijnse demonstranten zich hebben verzameld. Op het water patrouilleren twee politieboten en verplaatsen agenten zich op jetski’s.

Meerdere demonstranten zijn inmiddels opgepakt.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van bergen


\

\

\