PSV supporter raapte zelf cobra van de straat: wijsvinger, middelvinger en halve duim kwijt

PSV supporter raapte zelf cobra van de straat: wijsvinger, middelvinger en halve duim kwijt

Geplaatst op 6 mei 2024, om 14:45 uur

EINDHOVEN – De man die zondag buiten het Philips Stadion een ernstig handletsel opliep toen een zwaar stuk vuurwerk ontplofte, blijkt het vuurwerk zelf te hebben opgeraapt. Op nieuwe beelden is te zien hoe een onbekende persoon een cobra op straat gooit voor supporterscafé De Aftrap.

De man, bukt om het vuurwerk op te rapen en loopt met de rokende bom boven zijn hoofd weg. Omstanders waarschuwen hem om het vuurwerk weg te gooien, maar het is al te laat. De cobra ontploft in zijn hand, waardoor hij met een ernstig gewonde hand naar de stoep strompelt.

De man heeft aan RTL Nieuws laten weten dat hij zijn wijsvinger, middelvinger en halve duim heeft verloren en dat hij nog verschillende operaties zal moeten ondergaan. Hoewel hij aanvankelijk beweerde dat het stuk vuurwerk hem werd aangereikt, laten de beelden zien dat hij het zelf heeft opgeraapt. Sinds zondag ligt hij in het ziekenhuis. Een bekende van hem heeft een foto verspreid waarop te zien is dat zijn rechterhand zwaar is ingepakt.

De gewonde man is een bekend figuur onder de PSV-supporters en de bezoekers van De Aftrap. Hij was ook te zien in de serie Probleemwijken Woensel-West.