Agenten lossen waarschuwingsschot bij aanhouding

Agenten lossen waarschuwingsschot bij aanhouding

Geplaatst op 6 mei 2024, om 13:10 uur

ROTTERDAM – In de nacht van zondag op maandag ontdekten agenten tijdens een controle een mes in een voertuig op de A16. Dit incident vond plaats rond 00.30 uur. De drie inzittenden zijn gearresteerd, waarbij een waarschuwingsschot werd afgevuurd.

Agenten stopten het voertuig naar aanleiding van een ANPR-hit, nadat er online een video was opgedoken waarin messen en vuurwapens te zien waren, vermoedelijk behorende tot hetzelfde voertuig. De politie wilde daarom een controle uitvoeren. De inzittenden van het voertuig werkten echter niet mee, waardoor de politie genoodzaakt was een waarschuwingsschot te lossen. Bij doorzoeking van de auto werd alleen een mes aangetroffen, geen vuurwapens. Het verband met de online video wordt momenteel onderzocht.

De drie mannen, waarvan twee 21 jaar oud uit Capelle en Rotterdam en één 22 jaar oud uit Rotterdam, zijn gearresteerd. Het mes is in beslag genomen. De mannen zijn inmiddels vrijgelaten.