Zoekactie nadat auto in water belandt, niemand aangetroffen

Zoekactie nadat auto in water belandt, niemand aangetroffen

Geplaatst op 5 mei 2024, om 09:48 uur

APELDOORN – Op zondagochtend werden de hulpdiensten opgeroepen voor een voertuig te water langs Kanaal Zuid in Lieren. Zowel duikers uit Deventer als oppervlakteredders uit Gorssel werden ingeschakeld. Tussen Het Oude Veen en de Hanekerweg verloor een automobilist de controle over het stuur, waardoor het voertuig te water raakte.

Voordat de brandweer ter plaatse was, sprong een agent al snel het water in om te controleren of er nog iemand in het voertuig zat. Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn. De duikers en oppervlakteredders zijn vervolgens het water ingegaan om te zoeken naar mogelijke slachtoffers.

Na een grondige zoektocht hebben de hulpdiensten niets aangetroffen. De auto zal worden geborgen uit het kanaal door de bergingsdienst. De bestuurder van de auto, die vermoedelijk is gevlucht nadat het voertuig te water raakte, zal worden opgespoord en later verantwoording moeten afleggen.

Foto’s: Rens Langevoort / Persbureau Heitink