Paraplu mee tijdens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Paraplu mee tijdens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Geplaatst op 4 mei 2024, om 13:55 uur

BINNENLAND – Het weerbericht voor de komende dagen voorspelt een verandering in het weerpatroon na twee zonnige en warme dagen. Vrijdag wordt al wat regenachtiger en bewolkter, met buien die gedurende de dag kunnen voorkomen. Hoewel het ’s middags droger kan worden en de zon af en toe tevoorschijn kan komen, blijft een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind aanhouden.

Zaterdag begint de dag nog droog en zonnig, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking toe, wat de kans op regen vergroot. Een matige zuid- tot zuidwestenwind zal waaien, waarbij temperaturen variëren van 15 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 19 graden in het zuiden van het land.

Tijdens de Dodenherdenking op de Dam en de Waalsdorpervlakte bestaat er een grote kans op buien.

Op Bevrijdingsdag blijft het weer onzeker, met mogelijk een mix van buien, droge perioden en af en toe zonneschijn. De temperaturen zullen rond de 17 graden liggen tijdens droge periodes, maar kunnen iets lager zijn als het regent.

In de daaropvolgende week wordt het naar verwachting droger na dinsdag, met veel zonneschijn en temperaturen variërend tussen de 15 en 20 graden.