(Foto serie) Grote brand bij bedrijf na 24 uur nog niet geblust

(Foto serie) Grote brand bij bedrijf na 24 uur nog niet geblust

Geplaatst op 4 mei 2024, om 09:30 uur

OSS – De grote brand bij een distributiecentrum aan de Kanaalstraat in Oss houdt al ruim een dag aan en is nog steeds niet onder controle, aldus de veiligheidsregio. Sinds vrijdagochtend 4.30 uur is de brandweer bezig met bluswerkzaamheden. Gedurende vrijdagavond is de brand alleen maar groter geworden.

Hoewel de brand na de eerste bluswerkzaamheden op vrijdagochtend leek te zijn ingeperkt, laaide deze later weer hevig op. Ongeveer 250 brandweerlieden uit de hele regio blijven actief bezig met het bestrijden van de brand en doen hun uiterste best om te voorkomen dat het vuur overslaat naar naburige panden.

De rook van de brand was op vrijdag al zichtbaar op tientallen kilometers afstand, zelfs in de regio Nijmegen. De veiligheidsregio verwacht dat de wind zal draaien, waardoor de rook richting Den Bosch zal trekken. Omwonenden wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Het langdurige blusproces wordt bemoeilijkt door de locatie van de brandhaard in een grote koelcel. Het bluswater bevriest, waardoor de omgeving glad wordt en de hulpdiensten moeite hebben om hun werk te doen.

Foto’s: Bart Meesters