Politie neemt naaktkatten in beslag

Politie neemt naaktkatten in beslag

Geplaatst op 3 mei 2024, om 12:21 uur

KAATSHEUVEL – Donderdag heeft de politie drie kittens en hun moeder in beslag genomen. Het betreft een ras waarvoor een fokverbod geldt vanwege ernstige gezondheidsproblemen, zoals het ontbreken van een vacht, wat leidt tot diverse aandoeningen.

De kittens en hun moeder zijn overgebracht naar een geheime opvanglocatie waar ze zullen worden onderzocht door een dierenarts. Later zullen ze gecastreerd en gesteriliseerd worden. De officier van justitie zal beslissen over hun verdere plaatsing.

Het NVWA benadrukt op hun website dat de Bambino (Sphynx) ernstige welzijns- en gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, waaronder beperkte bewegingsvrijheid door korte poten en kans op huidproblemen door het ontbreken van vacht. Dit ras is onderhevig aan een fokverbod vanwege de ernstige gevolgen voor het welzijn van de dieren.

Foto: Facebook Politie Loon op Zand