Kat overleden tijdens grote uitslaande woningbrand

Kat overleden tijdens grote uitslaande woningbrand

Geplaatst op 3 mei 2024, om 08:35 uur

GENDT – Omstreeks 01.10 uur op vrijdagochtend werd de brandweer met spoed opgeroepen voor een uitslaande woningbrand aan de Berkhof in Gendt. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al hevig uit de achterkant van het pand, wat resulteerde in een opschaling naar een grote brand en de inzet van twee extra brandweerwagens.

De hulpdiensten, waaronder de politie en een ambulance, waren in grote aantallen aanwezig. Het gehele blok van vijf woningen moest worden geëvacueerd, waarbij bewoners in hun nachtkleding met hun huisdieren buiten stonden, geschokt door de brand.

Op het moment van de brand was er niemand in de woning aanwezig, afgezien van een kat die helaas het leven liet. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar één woning is volledig verwoest. Aangrenzende woningen hebben aanzienlijke schade opgelopen, en het is onzeker of de bewoners van deze panden vannacht terug kunnen keren naar huis.

Rond 2.00 uur kreeg de brandweer de situatie onder controle.

Foto’s: Persbureau Heitink