IJpassage Amsterdam Centraal afgesloten vanwege overlastgevende jongeren

IJpassage Amsterdam Centraal afgesloten vanwege overlastgevende jongeren

Geplaatst op 3 mei 2024, om 07:56 uur

AMSTERDAM – Bij een ontruiming van de IJpassage op station Amsterdam Centraal heeft de politie vanavond drie aanhoudingen verricht. Volgens een woordvoerder hoorden de drie bij een groep jongeren die in de passage overlast veroorzaakte.

De jongeren waren de passage ingegaan omdat het buiten was gaan regenen. Binnen gingen ze met elkaar op de vuist en vielen ze andere voorbijgangers lastig, vertelt de politiewoordvoerder. De IJpassage is één van de plekken in het station waar je zonder in te checken naar binnen kunt.

Meerdere getuigen melden aan AT5 dat de politie vervolgens in een linie en met wapenstokken in de hand de passage ‘schoonveegde’. Van de groep jongeren zijn er inmiddels drie aangehouden. De IJpassage is op dit moment nog afgesloten.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen