Brandweer zet hoogwerker in om papegaai te redden

Brandweer zet hoogwerker in om papegaai te redden

Geplaatst op 3 mei 2024, om 19:20 uur

KESTEREN – Vrijdagmiddag om 17.05 werd de brandweer opgeroepen om te gaan naar de Constantijn Huygensstraat voor een dier op hoogte.

Gisterenavond was Jacky, een grijze roodstaartpapegaai, ontsnapt een paar straten verderop. De eigenaresse was de kooi aan het schoonmaken en toen ze buiten naar de afvalcontainer liep, ontsnapte Jacky. In verband met het onweer van afgelopen nacht was de eigenaresse erg ongerust, of dat hij nog wel zou thuiskomen. Vanmiddag werd de papegaai op de nok van een rijtjeshuis ontdekt, maar hij kwam na lang praten nog niet naar beneden. Uiteindelijk werd de brandweer gebeld en de hoogwerker is met de vrouw in het bakje omhoog gegaan. Het diertje vloog vervolgens weg en landde in één van de achtertuinen.

Het beestje kon vervolgens makkelijk worden gevangen. De 24- jarige papegaai kon na een avontuurlijke nacht weer veilig met de vrouw naar zijn vertrouwde omgeving.

Foto’s:  Persbureau Heitink