Jongen (17) door twee mannen aangevallen met hamer tijdens verkeersruzie

Jongen (17) door twee mannen aangevallen met hamer tijdens verkeersruzie

Geplaatst op 2 mei 2024, om 14:23 uur

AMSTERDAM – Een 17-jarige man is op woensdagmiddag 2 mei gewond geraakt na een verkeersruzie op het Hugo de Grootplein. Twee mannen zouden hem daarbij met een hamer hebben aangevallen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, de politie heeft twee aanhoudingen verricht.

Aan de agenten ter plaatse verklaart het slachtoffer dat hij omstreeks 17.30 uur per ongeluk een bestelbusje had afgesneden op de Jan Evertsenstraat. De bestuurder en bijrijder van het bestelbusje zouden vervolgens iets verderop, op het Hugo de Grootplein, verhaal komen halen. Ze vallen het slachtoffer aan met vermoedelijk een hamer en rijden vervolgens weg. Agenten doen op het Hugo de Grootplein onderzoek naar camerabeelden, waarop de verdachten te zien zijn. Omstreeks 19.00 uur krijgt de politie een melding van een vechtpartij tussen drie mannen op de Hugo de Grootkade.

Aan de hand van signalementen leggen agenten snel de link met het eerdere slachtoffer en de twee verdachten van de verkeersruzie. Na overleg met de officier van justitie houden de agenten de twee verdachten aan. Het slachtoffer is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan ter controle. De politie zet het onderzoek voort.