Tractoren blokkeren de weg na plaatsing betonblokken door gemeente

Tractoren blokkeren de weg na plaatsing betonblokken door gemeente

Geplaatst op 1 mei 2024, om 16:04 uur

HELVOIRT – Op woensdagmiddag hebben loonwerkers de Runsvoort in Helvoirt geblokkeerd met onder andere tractoren, uit protest tegen de plaatsing van betonblokken door de gemeente.

Deze betonblokken hebben ervoor gezorgd dat de loonwerkers nu kilometers moeten omrijden. De Runsvoort was voor hen de enige doorgang vanwege werkzaamheden aan de Helvoirtsestraat, maar door de blokkade moeten grote voertuigen nu een omweg maken.

De gemeente heeft de betonblokken uit veiligheidsoverwegingen op de Runsvoort geplaatst om grote voertuigen te weren. De Helvoirtsestraat blijft de komende vier maanden afgesloten vanwege werkzaamheden. Bij de blokkade zijn ongeveer twintig mensen aanwezig, evenals boa’s en politieagenten.

Foto’s: Bart Meesters