Derde verdachte van brandstichting en vernieling school aangehouden

Derde verdachte van brandstichting en vernieling school aangehouden

Geplaatst op 1 mei 2024, om 12:15 uur

DEN HAAG – Maandag heeft de politie een derde verdachte gearresteerd op verdenking van brandstichting en vandalisme bij de Anne Frank basisschool aan het Laagveen. De verdachte, een 17-jarige inwoner van Den Haag, is na verhoor vrijgelaten maar blijft onder verdenking staan.

Eerder, op dinsdag 6 februari, waren al twee jongens van 16 en 19 jaar uit Den Haag gearresteerd in verband met hetzelfde incident. Op Nieuwjaarsdag werd rond 03.00 uur brand gesticht bij de school, waarbij de brandweer moest ingrijpen om het vuur te blussen. Bij inspectie bleek dat er ook vandalisme was gepleegd in meerdere ruimtes van het gebouw. Het politieonderzoek omvatte uitgebreid speurwerk, inclusief het bekijken van camerabeelden. Eerder die nacht was er al een ruit vernield en was er een vuurwerkexplosief naar binnen gegooid, wat ook tot brand leidde.

Hoewel de ruit was afgedicht, werd deze twee uur later opnieuw vernield, samen met andere ruiten, gevolgd door een brandstichting in het pand. De recherche identificeerde de verdachten aan de hand van camerabeelden, sporenonderzoek, getuigenverklaringen en buurtonderzoek.