Man belandt met fiets in water maar kan niet zwemmen, vriend redt hem

Man belandt met fiets in water maar kan niet zwemmen, vriend redt hem

Geplaatst op 27 april 2024, om 08:25 uur

SPRANG-CAPELLE – Vannacht rond 01:30 uur keerden twee mannen terug van een Koningsdagviering en fietsten over het Halve Zolen fietspad in Sprang-Capelle toen één van hen van de weg raakte en in een diepe sloot viel.

Zijn vriend, die wist dat hij niet kon zwemmen, aarzelde geen moment, sprong het water in en redde hem met de hulp van enkele andere voorbijgangers. Samen trokken ze de man uit het water en op de kant. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zal zijn familie op de hoogte stellen. De fiets is nog in de sloot achtergebleven.

Volgens de ambulancebroeder verdient de reddende vriend een onderscheiding; zonder zijn ingrijpen had het veel slechter kunnen aflopen.

Foto’s: FPMB Erik Haverhals