Krakerspand ontruimd; illegaal feest mogelijk voorkomen

Krakerspand ontruimd; illegaal feest mogelijk voorkomen

Geplaatst op 26 april 2024, om 20:50 uur

EINDHOVEN – De politie heeft vrijdagavond rond 18.00 uur een krakerspand in Eindhoven ontruimd. De uitzetting verliep rustig. In het bedrijfspand werd een grote hoeveelheid geluidsapparatuur aangetroffen. Mogelijk is hiermee een illegaal feest voorkomen.

Rond 18.00 uur werd begonnen met het uitzetten van de krakers uit een bedrijfspand aan de Dillenburgstraat in Eindhoven. Daartoe werd onder leiding van het Openbaar Ministerie besloten vanwege een incident eerder in de ochtend. Bij de uitzetting waren uit voorzorg ook agenten van de mobiele eenheid aanwezig. Uiteindelijk verliep de ontruiming rustig omdat de krakers na de eerste vordering vrijwillig vertrokken. In totaal zijn 16 personen uit het pand vertrokken.

Incident

De aanleiding voor de ontruiming was een incident in de vroege ochtend van 26 april. Bouwvakkers wilden werkzaamheden uit gaan voeren in het pand. Daarbij werden zij bekogeld door krakers met stenen en flessen, maar niemand raakte gewond. Dit incident was wel de aanleiding om in overleg met het Openbaar Ministerie met spoed toestemming te vragen bij de Rechter-Commissaris om tot ontruiming over te gaan.

Illegaal Feest

In het bedrijfspand werd door de collega’s een grote hoeveelheid professionele geluidsapparatuur aangetroffen. Het vermoeden bestaat dan ook dat de krakers dit weekend een (illegaal) feest wilden organiseren. Met het ontruimen van het pand is dat vermoedelijk voorkomen. De apparatuur is in beslag genomen voor verder onderzoek. Het pand is nu grotendeels leeg.