Automobilist wijkt uit voor haas en botst tegen boom

Automobilist wijkt uit voor haas en botst tegen boom

Geplaatst op 26 april 2024, om 18:25 uur

OISTERWIJK – Vrijdag in de late namiddag vond een frontale botsing plaats op de Heybloemdijk in het buitengebied van Oisterwijk.

De bestuurder reed op de landweg toen er plotseling een grote haas de weg overstak. In een reactie hierop trok de bestuurder aan het stuur, waardoor hij frontaal tegen een boom reed. Politie, gemeentelijke handhavers en een ambulance arriveerden snel ter plaatse. De man werd ter plekke behandeld voor zijn verwondingen door het ambulancepersoneel. De weg is voor verkeer afgesloten.

De auto liep ernstige schade op; zelfs de kentekenplaat was om de boom gewikkeld (zie foto). Een berger was onderweg om het voertuig te bergen. De bestuurder had de auto geleend en was erg teleurgesteld, maar verloor de controle over het stuur door de uitwijkpoging.

Foto’s: Toby de Kort