Twee agenten gewond na het geven van een waarschuwing

Twee agenten gewond na het geven van een waarschuwing

Geplaatst op 25 april 2024, om 14:27 uur

NIEUWENDIJK – Twee politieagenten zijn woensdagavond fysiek mishandeld na het geven van een waarschuwing. De dader, die ’s avonds laat afval aan het verbranden was in zijn tuin, is een 40-jarige man uit Nieuwendijk.

Op woensdagavond om 23:30 uur kreeg de politie een melding over het verbranden van afval in een achtertuin aan de Prinses Irenelaan. Als de politie er is lijkt de dader in eerste instantie goed mee te werken. Nadat zij een waarschuwing geven slaat de sfeer om. De man slaat een van de agenten in zijn gezicht en de andere agent krijgt een trap tegen zijn scheenbeen. Onder dreiging van een stroomstootwapen is de man aangehouden. In de politieauto probeert de verdachte nog een kopstoot uit te delen aan een van de agenten.

De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De twee agenten zijn ter plaatse geholpen aan hun verwondingen door ambulancemedewerkers. Zij doen aangifte.