Automobilist aangehouden met 6 miljoen euro aan openstaande boetes

Automobilist aangehouden met 6 miljoen euro aan openstaande boetes

Geplaatst op 25 april 2024, om 17:35 uur

BELGIE – Op woensdag heeft de politie in Hasselt, Limburg, België, een automobilist aangehouden die nog een openstaand bedrag van meer dan 6 miljoen euro aan boetes verschuldigd was aan de Belgische Federale Overheidsdienst Justitie.

De totale som van de onbetaalde boetes van de bestuurder bedraagt exact 6.238.607 euro. Na onderzoek van Het Nieuwsblad bij de FOD Justitie en Financiën blijkt dat er geen sprake is van een fout: een woordvoerder bevestigde dat het bedrag gerelateerd is aan een verbeurdverklaring, maar gaf geen verdere details. Omdat de man de boete niet kon voldoen, werd zijn auto, die hij op dat moment gebruikte, in beslag genomen.