Voetganger schiet om zich heen in woonwijk

Voetganger schiet om zich heen in woonwijk

Geplaatst op 24 april 2024, om 18:33 uur

VLISSINGEN – De politie in Zeeland is actief op zoek naar een man die op donderdag 1 februari 2024 een ernstig incident veroorzaakte door in een woonwijk in Vlissingen met een vuurwapen te schieten. Dit gebeurde midden op de dag, waardoor niet alleen het beoogde slachtoffer, maar ook buurtbewoners en voorbijgangers risico liepen geraakt te worden.

De situatie escaleerde na een kort conflict in het verkeer op de President Rooseveltlaan. De verdachte, die te voet was, confronteerde een fietser. Na een woordenwisseling haalde hij een vuurwapen tevoorschijn en opende het vuur in de buurt van de Bloemenlaan.

Ondanks de potentieel levensgevaarlijke situatie, raakte wonder boven wonder niemand gewond. Camerabeelden hebben de schietpartij vastgelegd, waarbij te zien is hoe een fietser, een automobilist en diverse omstanders in gevaar werden gebracht. De verdachte, met een licht getinte huidskleur en een snor, werd ook gefilmd terwijl hij wegrende richting de Jacob Marislaan en later gezien op de Mesdaglaan. Als u informatie heeft over de identiteit van deze persoon, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie, eventueel anoniem.