Wielrenner ernstig gewond na val

Wielrenner ernstig gewond na val

Geplaatst op 21 april 2024, om 15:57 uur

LIESHOUT – Op de Lange Dreven in Lieshout is een wielrenner ernstig gewond geraakt na een val. Het incident gebeurde toen omstanders plotseling een harde knal hoorden en de man bewusteloos op de weg aantroffen. Zij twijfelden geen moment, belden direct 112 en startten de reanimatie.

De hulpdiensten arriveerden snel en in grote getale: twee ambulances, een traumahelikopter, en meerdere politie-eenheden waren ter plaatse om assistentie te verlenen. Dankzij het snelle handelen van de eerste hulpverleners en de professionele medische zorg kon de man met een hartslag naar het ziekenhuis worden vervoerd. De officier van dienst (OvD) bevestigde de succesvolle inzet en gaf aan dat de trauma-arts van het Mobiel Medisch Team (MMT) voor extra ondersteuning met de ambulance mee reed naar het ziekenhuis.

De precieze oorzaak van de val is nog onbekend, en de politie heeft een onderzoek ingesteld om te bepalen wat er precies gebeurd is. Dit ongeval benadrukt het belang van snelle en efficiënte noodhulp bij dergelijke ernstige incidenten.