Woningen ontruimd na verdachte situatie, EOD ingezet

Woningen ontruimd na verdachte situatie, EOD ingezet

Geplaatst op 19 april 2024, om 07:43 uur

AMSTERDAM – De hulpdiensten zijn in de nacht van donderdag op vrijdag druk bezig geweest met een explosief in Amsterdam Osdorp. Rond middernacht kwam de melding van de situatie aan de Reimerswaalstraat. Een gebied werd afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd opgeroepen.

Een man in speciaal bompak voor bescherming heeft bij een tas en in een schuur uitgebreid onderzoek en foto’s gemaakt. De brandweer en ambulancedienst stonden ondertussen paraat voor het geval het mis ging. De situatie was rond half drie veilig. Een aantal mensen moest vanwege het incident tijdelijk hun woning verlaten.

Het is nog onbekend wat er precies is aangetroffen.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen