Kat Snoetje zoekt het hoger op en laat zich niet vangen

Kat Snoetje zoekt het hoger op en laat zich niet vangen

Geplaatst op 18 april 2024, om 18:28 uur

VALKENWAARD – In Valkenswaard besloot kat Snoetje haar omheinde tuin aan de Wannerwei te verlaten om de wijde wereld te verkennen.

Na acht dagen zwerven werd ze teruggevonden in een boom aan dezelfde straat. De gebruikelijke methode met rammelende brokjes trok haar aandacht niet, waardoor de brandweer moest ingrijpen. Het team, bestaande uit negen personen en uitgerust met een warmtebeeldcamera, probeerde haar te redden. Toen de ladder tegen de boom werd gezet en Snoetje alle aandacht kreeg, vluchtte ze naar het dak van een nabijgelegen woning. Vanaf het dak verkende ze het huizenblok en belandde vervolgens in de dakgoot. Toen haar pad daar stopte, bracht de brandweer een nog grotere ladder in stelling.

Uiteindelijk koos Snoetje, wellicht uit ongeduld of door de druk, voor een gedurfde sprong naar beneden via een afdak bij een voordeur, waarna ze snel weer de wijk in rende. We hopen dat ze snel veilig thuiskomt en zich in de toekomst niet meer aan dergelijke avonturen waagt. Het lijkt erop dat een hogere tuinafscheiding een goed project voor dit voorjaar zal zijn.

Foto’s: Rico Vogels