Vrouw overlijdt na aanrijding bij verkeersruzie: OM eist 8 jaar cel

Vrouw overlijdt na aanrijding bij verkeersruzie: OM eist 8 jaar cel

Geplaatst op 17 april 2024, om 09:49 uur

LITH – In juli 2022 kwam een 38-jarige vrouw uit Lith om het leven bij een aanrijding die volgde na een ruzie. Haar 42-jarige vriend raakte gewond. De vrouw die de aanrijding veroorzaakte stond vandaag voor de rechter. Het Openbaar Ministerie verdenkt de vrouw van doodslag en poging doodslag en eist 8 jaar cel.

Het is 13 juli 2022 wanneer de verdachte die avond rond 19.00 uur op de Kerkstraat in Lith rijdt. Ze botst met haar auto tegen de fietsendrager van de geparkeerde auto van het latere slachtoffer en haar vriend. Na een korte woordenwisseling over de aanrijding wil de verdachte vertrekken. De slachtoffers staan dan om de auto van verdachte. Terwijl de auto vaart maakt om weg te rijden, blijft de man aan het portier hangen en komt de vrouw op de motorkap terecht. Dan begint de levensgevaarlijke rit van verdachte met het vrouwelijke slachtoffer op haar motorkap. De rit eindigt als de auto in een voortuin raakt, waarna de vrouw van de auto wordt geworpen en wordt overreden. Als gevolg van de verwondingen die ze oploopt, komt ze later te overlijden. De man raakt ernstig gewond.

Opzet
Uit het onderzoek dat volgt, komt vast te staan dat het slachtoffer is overleden als gevolg van het overrijden door de verdachte. Naar oordeel van het OM heeft de verdachte dat bovendien met ‘voorwaardelijke opzet’ gedaan. Oftewel: de verdachte heeft met haar gedragingen bewust de aanmerkelijke kans aanvaard dat het de dood tot gevolg zou hebben. Dat blijkt uit het wegrijden met de vrouw op de motorkap en de man aan het portier, de snelheid van de auto en de gevaarlijke en risicovolle rit.

Eis
De officier van justitie: ‘Verdachte heeft meer gedaan dan op één onbezonnen moment een keuze maken die verkeerd is uitgepakt. Het was een opeenstapeling van gedragingen die verdachte kwalijk te nemen zijn, die uiteindelijk hebben geleid tot de fatale geweldshandeling.’ Alles overwegende, eist het OM 8 jaar cel tegen de vrouw voor doodslag en poging doodslag. De rechter doet over twee weken uitspraak.