Twee mannen aangehouden voor explosies

Twee mannen aangehouden voor explosies

Geplaatst op 17 april 2024, om 08:32 uur

ROTTERDAM – In Rotterdam zijn op dinsdagochtend 16 april in hun woningen twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij verschillende pogingen tot explosies. Deze pogingen werden gedaan bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag. De twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar zitten vast en worden gehoord.

Bij de woning aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag is op dinsdag 20 en op donderdag 22 februari gepoogd een explosief te laten afgaan. Ook op dinsdag 27 februari vond er een poging plaats een explosief te plaatsen bij deze woning. In de directe omgeving van deze woning werden meerdere keren explosieven aangetroffen.

Eerder aangehouden verdachten
Bij de poging op dinsdag 20 februari werden twee personen aangehouden. Deze twee personen zitten op dit moment niet meer vast maar zijn nog wel verdachten. Op dinsdag 27 februari werden ook twee personen aangehouden, deze verdachten zitten nog wel steeds vast. Het onderzoeksteam is nog steeds op zoek naar de verdachte die betrokken is bij de poging van donderdag 22 februari.

Voorgeleiding
De vandaag aangehouden verdachten zitten in beperkingen wat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen communiceren. De twee verdachten worden op donderdag 18 april voorgeleid aan een rechter- commissaris.

Opsporingsprogramma’s
In maart heeft de politie aandacht gevraagd voor deze explosies in de opsporingsprogramma’s Team West en in Opsporing Verzocht. De politie vermoed dat er een link is met een reeks explosies bij woningen aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam en de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel.