Grote hoeveelheid drugs aangetroffen tijdens controleactie opslagboxen

Grote hoeveelheid drugs aangetroffen tijdens controleactie opslagboxen

Geplaatst op 17 april 2024, om 14:10 uur

AMSTERDAM – Bij een controleactie van de Ondermijningsbrigade is donderdag 11 april een grote hoeveelheid drugs aangetroffen met een geschatte straatwaarde van ruim 70.000 euro. De actie was gericht op een opslagboxenbedrijf in Amsterdam-Zuid.

Tijdens de zogeheten Out-of-the-Box controle neemt een gemeentelijke toezichthouder op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht een particuliere speurhond mee om een indicatie te krijgen of er in het gebouw bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen. Dit omdat gemeenten regelmatig constateren dat opslaglocaties anders in gebruik zijn dan bedoeld en verhuurders niet altijd weten wat zich precies in de boxen afspeelt. In ernstige gevallen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties: niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door (drugs)gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van naastgelegen panden.

Vondst
Op aanwijzen van de speurhond werd bij de boxen ruim 20 kilo aan hennep en 60 gram meth aangetroffen. De straatwaarde van deze drugs wordt geschat op meer dan 70.000 euro. Bij een andere box werden kwekersspullen gevonden.