Gevaarlijk explosief aangetroffen in schuurtje tijdens opruimen

Gevaarlijk explosief aangetroffen in schuurtje tijdens opruimen

Geplaatst op 17 april 2024, om 19:10 uur

BREDA – Woensdagmiddag waren zowel de politie als het Ministerie van Defensie aanwezig bij een woning aan de Cypresstraat in Breda, rond 14.40 uur. In een schuurtje bij het huis werd vermoedelijk een explosief aangetroffen.

De politie beschrijft het voorwerp als gevaarlijk en illegaal vuurwerk, ontdekt door iemand die het schuurtje aan het opruimen was. Dit schuurtje dient naar verluidt als een doorstroomlocatie.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om het explosief veilig te verwijderen. Na de ontmanteling was de situatie weer veilig en was evacuatie van omwonenden niet noodzakelijk, aldus Bn de Stem. De politie voert momenteel onderzoek uit naar de aard en herkomst van het explosieve materiaal.

Foto’s: Perry Roovers